e-POWER, ένας ισχυρός συνδυασμός

Ως μια μοναδική τεχνολογία από την Nissan, το e-POWER συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα, ο οποίος φορτίζει την μπαταρία και έναν ηλεκτροκινητήρα, που κινεί τους τροχούς. Λειτουργεί παρόμοια με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων και το κόστος λειτουργίας, αλλά επειδή δεν χρειάζεται να το συνδέσετε στην πρίζα, δεν υπάρχει αλλαγή στις οδηγικές σας συνήθειες. Εκτός από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, το e-POWER χρησιμοποιεί επίσης αναγεννητική πέδηση για να διατηρείται η μπαταρία φορτισμένη.

Πώς λειτουργούν όλα αυτά;

Κινείται με ηλεκτρισμό, τροφοδοτείται με βενζίνη

Ανακαλύψτε μια νέα οδηγική εμπειρία χωρίς να αλλάξετε τις καθημερινές συνήθειές σας. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε βενζίνη, αλλά απολαύστε τις οδηγικές αισθήσεις της ηλεκτρικής κινητικότητας μόλις πατήσετε το διακόπτη ενεργοποίησης του κινητήρα.

Επαναφορτίζεται εν κινήσει

Δεν χρειάζεται να συνδέσετε στην πρίζα ένα όχημα με σύστημα e-POWER. Ο βενζινοκινητήρας παράγει ενέργεια που φορτίζει την μπαταρία όταν τη χρειάζεται το όχημα. Είναι η μπαταρία που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για να κινήσει τους τροχούς.

Ανακυκλώνει την ενέργεια από το φρενάρισμα

Η τριβή που προκαλείται από το φρενάρισμα παράγει ενέργεια και το e-POWER δεν την αφήνει να πάει χαμένη. Το αναγεννητικό σύστημα πέδησης μετατρέπει την ενέργεια και την τροφοδοτεί κατευθείαν πίσω στην μπαταρία, βελτιώνοντας την απόδοση και στην κατανάλωση του καυσίμου.

Σε τι διαφέρουν τα συστήματα μετάδοσης κίνησης e-POWER και Hybrid;

e-Power

Hybrid

e-POWER: η ηλεκτρική οδήγηση στα καλύτερά της

Ευέλικτο στην οδήγηση

Με τους τροχούς που κινούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα, θα έχετε την ίδια στιγμιαία ροπή και ομαλή επιτάχυνση που λατρεύουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων. Το e-Pedal είναι έτοιμο για εσάς όταν έχετε διάθεση για διασκεδαστική και σπορ οδήγηση.

Ήσυχο και χαλαρωτικό

Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί αθόρυβα και σε συνδυασμό με τον βενζινοκινητήρα, παράγει ελάχιστες εκπομπές αερίων, επομένως η οδήγηση ενός e-POWER είναι μια γαλήνια και ευχάριστη εμπειρία.

Ένα με το περιβάλλον

Οδηγήστε πιο οικολογικά χάρη στην τεχνολογία e-POWER. Με μειωμένες εκπομπές CO2 και σωματιδίων, προσφέρει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με τα συμβατικά οχήματα με βενζίνη.

Τα οφέλη από την κατοχή ενός e-POWER

Μην ανησυχείτε για την εμβέλεια

Η μπαταρία θα είναι πάντα γεμάτη από την λειτουργία του βενζινοκινητήρα, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε μεγάλα ταξίδια χωρίς να ανησυχείτε ότι θα χάσετε ένα σημείο φόρτισης. Απλώς ξαναγεμίστε σε ένα πρατήριο καυσίμων και θα επιστρέψετε στο δρόμο σας κανονικά.

Λιγότερα γεμίσματα, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας

Με το e-POWER μπορείτε να διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα, καθώς ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται για την βέλτιστη φόρτιση της μπαταρίας. Η μπαταρία επαναφορτίζεται και από την αναγγενητική ενέργεια κατά την πέδηση, γεγονός που μεταφράζεται σε λιγότερες επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων και σε χαμηλότερο κόστος λειτουργίας μακροπρόθεσμα.

Ένας τρόπος για πιο άνετη οδήγηση

Με το πάτημα ενός διακόπτη, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το e-Pedal. Με αυτό τον τρόπο, χρησιμοποιείτε μόνο το πεντάλ του γκαζιού, τόσο για επιτάχυνση όσο και για την πέδηση. Το e-Pedal εξαλείφει την ανάγκη χρήσης των δύο πεντάλ στην βεβαρυμμένη κυκλοφορία, ή όταν σταματάτε στον ανήφορο. Σε συνδυασμό με τον αθόρυβο κινητήρα, σας προσφερει την αίσθηση του απόλυτου ελέγχου πίσω από το τιμόνι.

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

Το e-POWER της Nissan είναι μοναδικό καθώς σας προσφέρει άμεση ροπή και ομαλή επιτάχυνση, όπως ένα ηλεκτρικό όχημα, χωρίς να χρειάζεται να το φορτίσετε στην πρίζα. Ο εκλεκτικός κινητήρας τροφοδοτείται από έναν συνδυασμό της μπαταρίας ιόντων λιθίου και του κινητήρα VC-Turbo  και μόνο αυτό παρέχει ισχύ στους τροχούς.

Τα μέρη που συνθέτουν το σύστημα e-POWER αποτελούνται από:

– Ένα ηλεκτροκινητήρα  που κινεί τους τροχούς
– Μια μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα
– Ένα κινητήρα εσωτερικής  καύσης μεταβλητής συμπίεσης που φορτίζει την μπαταρία και παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα.
– Ένα μετατροπέα  που διαχειρίζεται την ενέργεια που λαμβάνεται από τον κινητήρα για τη φόρτιση της μπαταρίας ή/και την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα.

Χάρη σε κάποια έξυπνη τεχνολογία, το e-POWER όχημά σας θα ενεργοποιήσει αυτόματα τον κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο.

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-POWER μέσω του διαγράμματος ροής ενέργειας στον πίνακα οργάνων του οχήματος, το οποίο θα εμφανίζει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και άλλα, όταν ενεργοποιείται ο κινητήρας.

Το e-POWER είναι διαθέσιμο με την τεχνολογία τετρακίνησης e-4ORCE για το ολοκαίνουργιο X-Trail.

Για ταχύτερη επαναφόρτιση, το e-POWER χρησιμοποιεί μικρότερη μπαταρία ιόντων λιθίου σε σύγκριση με ένα τυπικό ηλεκτρικό όχημα Nissan.